Friday, January 16, 2015

ΞΥΛΙΝΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ



Πρόκειται για το ισόγειο εκθεσιακό κτίριο της εταιρίας WANDS S.A., που βρίσκεται επί της  παλαιάς επαρχιακής οδού Χαλκίδας Σχηματαρίου, στο Βαθύ Αυλίδας.
Το γραφείο ασχολήθηκε με τη στατική μελέτη του έργου.



Το κτίριο έχει ακανόνιστο σχήμα σε κάτοψη, και η στέγη του είναι δικλινής με πρόσθετη κλίση ώς προς το οριζόντιο επίπεδο.
Λόγω του μεγάλου ανοίγματος, έχουν χρησιμοποιηθεί σύνθετες, μεταβλητές, διπλές διατομές για τους στύλους. Για τα ζυγώματα έδρασης της στέγης, οι διατομές είναι μεταβλητής διατομής κατά μήκος, ώστε να γίνει η μέγιστη αξιοποίηση του υλικού.
Επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί και κάποια μεταλλικά στοιχεία, σε θέσεις επιλεγμένες, για την εξασφάλιση της διαφραγματικής λειτουργίας της στέγης.
Τα αντιανέμια είναι από ξύλινες διατομές.
Η όλη κατασκευή αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση στο κλασσικό υπόστεγο, σε περιπτώσεις που θέλει κανείς να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, με τελικό αισθητικό αποτέλεσμα κάτι πραγματικά καινούριο.
Πλέον, η τεχνογνωσία στο χώρο της ξύλινης κατασκευής είναι τέτοια, που μπορούν οι αρχιτέκτονες να αισθάνονται άνετα με τέτοιου είδους προσεγγίσεις.

No comments:

Post a Comment