Thursday, March 6, 2014

Πράματα και θάματα στην εκλογή Διοικούσας του ΤΕΕ/Περιφεριακού τμήματος Ευβοίας.

Εγινε εχθές (επιτέλους) η εκλογή της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφεριακού Τμήματος της Ευβοιας. Για να έχουν υπόψη τους και όσοι δε μετέχουν συνειδητά στις εκλογές, πρόκειται στην ουσία, για το θεσμοθετημένο όργανο από την επίσημη πολιτεία, το οποίο εκπροσωπεί τους μηχανικούς του νομού.
Οι εκλογές, όταν μάθαμε τα αποτελέσματα, οφείλω να ομολογήσω, ότι με εξέπληξαν ευχάριστα, δίνοντας το μήνυμα ότι το ΤΕΕ δεν έχει ανάγκη από κόμματα για να λειτουργεί και να εκπροσωπεί σωστά το μαχόμενο μηχανικό. Οι δύο ανεξάρτητες παρατάξεις πήραν την πλειοψηφία που απαιτούνταν για τον έλεγχο του προεδρίου.
Σας παρακαλώ, να συμπεριλαβετε τον εαυτό μου μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν, ότι τα κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο σε τέτοιες διαδικασίες. Τα καλώς εννούμενα συμφέροντα των μηχανικών δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν από κανέναν άλλο, παρά από τους ίδιους τους μηχανικούς. Τα κόμματα είναι φορείς πολιτικών απόψεων. Το ΤΕΕ δεν είναι πολιτικός φορέας.
Με μεγάλη μου λύπη λοιπόν, έμαθα σήμερα, ότι κάποιοι εκλεγμένοι συνάδεφλοι των ΑΜΕ(Ανεξάρτητοι Μηχανικοί Ευβοίας), αποφάσισαν να συνεργασθούν με τις παρατάξεις της ΔΚΜ και της ΠΑΣΚ, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον φορέα με τον οποίο εξελέγησαν, ώστε να εκλέξουν προεδρείο.
Η αλήθεια είναι πως δημοσιογράφος δεν είμαι, οπότε και δεν είναι δυνατό να γνωρίζω με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα και τα παρασκήνια. Αυτό όμως που με εξοργίζει, είναι ότι από τους παραπάνω, που γνωρίζω προσωπικά, όλοι τους με διαβεβαίωναν (αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών) ότι "...τα καταφέραμε να εκλέξουμε ένα ανεξάρτητο ΤΕΕ".
Επειδή πιστέυω ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοιχτές και ο διάλογος δημόσιος, τους καλώ εδώ να εξηγήσουν τους λόγους που θεωρούν πιο ικανούς τους εκλεγμένους της ΔΚΜ και της ΠΑΣΚ από εκείνους της ΑΜΕ και της ΑΚΜΕ.

No comments:

Post a Comment