Tuesday, February 25, 2014

Προσοχή στα σημειώματα της Εφοριας: Κρύβουν πολλά λάθη!

Ελαβα εχθές το μεσημέρι με το ταχυδρομείο, ένα σημείωμα από τη ΔΟΫ Χαλκιδας, με τίτλος "Τροποποιητικό Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φόρου Εισοδήματος Υπαιτιότητα του Φορολογούμενου", στο οποίο με καλούσαν, σύμφωνα με τη νέα εκκαθάριση, να πληρώσω επιπλέον από τον αρχικό φόρο εισοδήματος (που ήδη ειχα εξοφλήσει).
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες να σας περιγράψω τα συναισθήματα που δημιουργούνται απο ενα τέτοιο ειδιποιητηριο. Έχεις κανει τον προγραμματισμό σου και ξαφνικά, καλείσαι απο το πουθενά, να ξηλωθεις χωρίς λόγο και αιτία. 
Αυτό που ίσως να έχει αξία για εσάς, ειναι ότι ξαφνικά, αφαίρεσαν απο τις προκαταβολές φόρου που είχα καταβάλει το 2012, ενα πόσο περί τα 1000€, πράγμα το οποίο έγινε στον "επανελεγχο" της δήλωσης μου. Το ωραίο ειναι ότι όταν με κάλεσαν να τους πάω τις αποδείξεις, κάναμε μαζί με τον υπάλληλο της ΔΟΥ τα άθροισματα και ήταν ΟΚ! 
Συμπέρασμα: να ελέγχετε παντα τα χαρτιά της εφορίας. Κάνουν συχνά λάθη! Και βέβαια, μην περιμένετε αυτό να το κανει για εσάς ο λογιστής σας. Δυστυχώς, εκτός απο νομικοί (για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων), τώρα πρέπει να γίνουμε και λογιστές!

No comments:

Post a Comment