Thursday, November 17, 2016

2 νεκροί, σε κατάρρευση υπόγειου parking υπό κατασκευή στο Τελ-Αβιβ

9aa91352e792f145830c61b99571c730_L

Τη δευτερά 5 Σεπτεμβρίου, τμήμα του υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης κατέρρευσε και 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χώρο του εργοταξίου. Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο αποτελείτο από 2 υπόγειους ορόφους και 4 υπεργειους,  ενώ ένα εμπορικό κέντρο θα κατασκευάζονταν στον τελευταίο όροφο του. Το ατύχημα συνέβη όταν τμήμα της κατασκευής κατέρρευσε, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε την πτώση ενός οικοδομικού γερανού, ο οποίος προκάλεσε με τη σειρά του την ολική κατάρρευση του κτιρίου.
Οι αρχές ερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο βασικός λόγος ήταν ένας: Η κατασκευαστική εταιρία, για οικονομικούς λόγους, χρησιμοποίησε για την επίβλεψη του έργου μόνο αρχιτέκτονα και κανέναν πολιτικό μηχανικό. Η αιτιολόγηση από μεριάς της εταιρίας ήταν ότι “… ο αρχιτέκτονας ενδιαφέρεται για την κατασκευή, το περιβάλλον και την αισθητική του έργου, ενώ ο πολιτικός μηχανικός ενδιαφέρεται μόνον για την αντοχή του, χωρίς να έχει κανένα ενδιαφέρον για όλα τα υπόλοιπα.” (!!!). Επιπλέον, η χρήση αρχιτέκτονα είχε ώς αποτέλεσμα τη συνολική εξοικονόμιση 530.000$.
Απ’ ότι καταλαβαίνετε λοιπόν, υπάρχουν ακόμα στο σύγχρονο δυτικό κόσμο που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ αρχιτέκτονα και πολιτικού (δομοστατικού) μηχανικού.
Πηγη: dailymail.

No comments:

Post a Comment